Levertijd en kosten

Beste relatie,

Gelieve in uw planning rekening te houden met mogelijk langere levertijden en hogere kosten. Wij adviseren u, uw bestellingen daarom zo spoedig als mogelijk te plaatsen.

Voor de productie van o.a. PCB’s kunt u worden geconfronteerd met langere levertijden. De order intake bij producenten is enorm gestegen en er is een tekort aan o.a. basismaterialen. Waardoor de levertijd voor producties met een korte doorlooptijd (quick-turn) 3-5 dagen langer zijn dan voorheen. (Mede in combinatie met een korte Labor Day vakantie van 1 t/m 5 mei). De levertijden uit volume productie (Mass Production) kunnen 2-3 weken langer zijn dan u gewend bent. Voor speciaal basis materiaal kunnen daar nog eens 4 (of meer) weken bij komen.

De oorzaak hiervan is de wereldwijd gestegen vraag naar grondstoffen, componenten en onderdelen. De huidige situatie is alles behalve normaal. De combinatie van het afbouwen van productie door de lock-down en het toenemen van de vraag door juist diezelfde lock-down leiden nu tot een serieuze vertragingen en langere levertijden. Na de heropening hebben fabrikanten alle mogelijke middelen ingezet om deze achterstand in te halen. Ondanks dat veel bedrijven hun productie, waar mogelijk, opschalen is dit nog niet voldoende om aan de gestegen vraag te voldoen.

Naast het oplopen van levertijden vanuit de fabrikanten, lopen leveringen van uw bestellingen mogelijk nog verder vertraging op omdat in algemene zin de hele transportsector kampt met schaarste. Logistieke schaarste in dit geval. Dit geldt met name voor zeevracht maar ook voor luchtvracht doordat er minder passagiers vluchten zijn. De prijzen voor transport worden daardoor de hoogte ingedreven en zijn soms wel tot 5 maal duurder dan voorheen.

De verwachting is dat deze situatie langere tijd zal voortduren.

Delen via

Recente/gerelateerde nieuwsberichten