Drakenboot Festival 2023

Donderdag 22 juni, 2023

Ons kantoor in China is op deze feestdag gesloten vanwege het ‘Dragon Boat Festival’.

Het is een nationale vrije dag voor de algemene bevolking en scholen en de meeste bedrijven zijn gesloten. Het festival herdenkt het leven en de dood van de beroemde Chinese geleerde Qu Yuan, die in de derde eeuw voor Christus een trouwe minister was van de koning van Chu.

Qu Yuan’s wijsheid en intellectuele manieren brachten andere gerechtsfunctionarissen tegen zich in het harnas, dus beschuldigden ze hem van valse beschuldigingen van samenzwering en werd hij verbannen door de koning. Tijdens zijn ballingschap componeerde Qu Yuan veel gedichten om zijn woede en verdriet, naar zijn soeverein en volk uit te drukken.

Qu Yuan verdronk zichzelf door een zware steen aan zijn borst te bevestigen en in 278 vGT op 61-jarige leeftijd in de Miluo-rivier te springen. De mensen van Chu probeerden hem te redden in de overtuiging dat Qu Yuan een eerbaar man was; ze zochten wanhopig in hun boten op zoek naar Qu Yuan, maar konden hem niet redden. Elk jaar wordt het Drakenbootfestival gevierd om deze poging om Qu Yuan te redden te herdenken.


Dit bericht delen