Corona virus

In de media wordt uitgebreid aandacht besteedt aan de uitbraak van het nieuwe coronavirus in China.

De Chinese autoriteiten doen onderzoek naar de bron en nemen maatregelen als daar meer over bekend wordt. Mogelijk besmette en zieke mensen worden geïsoleerd om verspreiding te voorkomen.

Zoals alle bedrijven mochten ook wij, op last van de Chinese regering, ons kantoor in Dongguan niet openen. Deze, verlengde, verplichte sluiting die volgde op het Chinees nieuwjaar was gepland tot 10 februari maar het blijkt dat dit effect ook nog in week 7 en 8 merkbaar zal zijn. Fabrieken kunnen daardoor ook maar beperkt opstarten en forwarders proberen zendingen op te halen wanneer mogelijk.
Het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) gaat er vanuit dat besmetting met Coronavirussen door materialen niet mogelijk en/of waarschijnlijk is omdat Coronavirussen een dier of mens nodig hebben om ‘in leven te blijven’ en te ‘groeien’. Dat kan niet op of in producten en materialen.

Op basis van de huidige situatie zijn serieuze vertragingen in de leveringen te verwachten. Voor iedere specifieke order kan dit anders zijn. Zodra wij een bevestiging hebben zullen wij u daarover zo zorgvuldig als mogelijk informeren. Indien u voor die tijd vragen heeft over uw specifieke project, aarzel dan niet contact met ons op te nemen via: telefoon +31 40 747 0148 of sales@procurementcentre.nl


Dit bericht delen